Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z juty warzywnej, źródła białka i minerałów
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 365
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 30
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 173
Chłopski garnek to kwintesencja polskiej kuchni, w którym używamy świeżych, l...
Odsłon: 157
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 365
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 30
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 173
Chłopski garnek to kwintesencja polskiej kuchni, w którym używamy świeżych, l...
Odsłon: 157
Składniki
Propozycja na egipskie danie narodowe, zupa o lekko orzechowym smaku. Na patelni na małym ogniu podsmażyłam pokrojony czosnek, aż się lekko zezłościł. Zagotowałam bulion - u mnie był to rosół. Do gotującego rosołu dodałam liście juty- drobno posiekane. Można użyć mrożonej molekhiei. Dodałam sól, szczyptę kuminu i chili. Gotuje się ją dosłownie parę minut- tak jak szpinak. Po wyłączeniu ognia dodałam przesmażony czosnek i zostawiłam całość pod przykryciem na 10 minut. Liście wypuszczą sok, co naturalnie zagęści zupę. Juta warzywna ma niesamowite właściwości, wskazana jest dla osób z chorobami serca i reumatyków. Podaje się ja z chlebem lub ryżem. Smacznego :)