Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kolejna odsłona jesiennych zup, prawdziwy klasyk. Chyba nie ma osoby, która by za nią nie przepadała. Moi domownicy też ją uwielbiają, zwłaszcza starszy Synek. Ale obowiązkowo musi być z makaronem. Każdy ma swój sprawdzony przepis, ja staram się, żeby była jak najbardziej zdrowa, dlatego używam świeżych pomidorów. Ostatnio, aby ją trochę urozmaicić dodałam czosnek. Niby drobna zmiana, a tak wiele zmieniła. Zapraszam!
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 299
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 41
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1862
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 402
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 299
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 41
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1862
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 402
Składniki
Pomidory umyć, sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Cebulę obrać i pokroić w pióra. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulkę i czosnek, dodać pomidory, wodę wedle uznania i gotować na małym ogniu do miękkości warzyw. Całość dokładnie zblendować. W osobnej miseczce wymieszać mąkę pszenną ze śmietaną, zahartować gorącą zupą, dodać do reszty zupy dokładnie roztrzepując. Doprawić solą, pieprzem ,całość zagotować. W razie potrzeby można dolać wody.
Podawać z ulubionym makaronem.
Smacznego :)