Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny rozgrzewający rosół podany z kluskami Szpecle.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 149
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 92
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 194
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 27
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 42
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 149
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 92
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 194
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 27
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 42
Składniki
Korpus szyję i skrzydełka z kaczki czyścimy i myjemy. Do gotującej się wody (1,5 litra) wkładamy korpus, szyjkę i skrzydełka. Podczas gotowania pozbywamy się szumowiny, dodajemy 3-4 listki laurowe, kilka ziarenek ziela angielskiego, pokrojony drobno lubczyk, por, korzeń pietruszki, marchew, por i seler. Gdy mięso odchodzi od kości, wyjmujemy je i obieramy od kości. W między czasie gotujemy kluski według przepisu podanego na opakowaniu. Rosół doprawiamy do smaku, gdy marchewka i pietruszka są miękkie, kończymy gotowanie rosołu. Ugotowane kluski odcedzamy z wody i nakładamy do miseczki, posypujemy drobnym mięsem z kaczki i wlewamy rosół z kawałkiem marchewki i pietruszki. Smacznego!!!