Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny rosół mieszany przygotowany w szybkowarze.
szybkowar
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12023
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1181
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 34
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 39
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1021
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 35
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12023
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1181
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 34
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 39
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1021
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 35
Składniki
Do szybkowaru, do zimnej wody włożyć opłukane mięso. Zagotować bez pokrywki, zebrać szumowiny. W tym czasie obrać i umyć warzywa, a cebulę opalić. Do gotującej wody dodać liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarnisty i sól oraz przygotowane warzywa. Zamknąć szybkowar, ustawić na niskim ciśnieniu szybkowaru (u mnie pozycja 1) i zagotować na dużym ogniu. Gdy zacznie się wydobywać jednostajna para, zmniejszyć ogień do połowy i gotować 40 min. Po tym czasie wyłączyć gaz, pozwolić szybkowarowi na rozszczelnienie się i ewentualnie doprawić zupę.