Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i sycąca zupa z leśnych grzybów to kwintesencja jesiennych smaków. Idealnym dodatkiem do niej będą proste grzanki z serem lub groszek ptysiowy.
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 38
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1853
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 399
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1771
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 38
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1853
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 399
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1771
Składniki
Grzyby oczyść i pokrój na duże kawałki. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Rozgrzej na patelni masło, wrzuć na nie cebulę i podsmaż do zeszklenia. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze chwilę smaż. Dorzuć grzyby i smaż jeszcze 5 minut.
Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce na grubych oczkach.
Grzyby i cebulę przełóż do garnka, dodaj marchewkę i zalej bulionem. Zupę dopraw pieprzem i solą i gotuj jeszcze 15-20 minut. Dodaj śmietankę, a następnie zmiksuj na gładki krem (odkładając wcześniej nieco grzybów do dekoracji).
Makaron ugotuj wg instrukcji na opakowaniu. Nałóż na talerze i zalej zupą. Możesz udekorować zieleniną i grzybami.