Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Włoska zupa jarzynowa"
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 121
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 531
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1517
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 121
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 531
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1517
Składniki
Łodygi selera naciowego oczyść, małe listki odłóż do dekoracji. Resztę selera oraz por pokrój na kawałeczki. Obrane marchewki opłucz, potnij w cienkie plasterki.
Ziemniaki obierz, pokrój w niewielką kostkę. Cebulę obierz i grubo posiekaj.
W garnku rozgrzej oliwę, mieszając, zeszklij na niej cebulę. Dołóż pozostałe pokrojone warzywa. Dolej 1 litr wody. Wkrusz kostki bulionowe. Całość doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze około 15 minut.
Po 5 minutach do gotujących się warzyw dodaj zielony groszek (bez wcześniejszego rozmrażania).
Pod koniec gotowania zupę przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Dodaj też po sporej szczypcie suszonych ziół. Gotową zupę rozlej do talerzy. Każdą porcję udekoruj odłożonymi wcześniej listkami selera.
30 min • Porcja: 300 kcal • Cena porcji: ok. 1,50 złŹródło: Naj