Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosta w wykonaniu i wspaniała w smaku :)
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 5087
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 196
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 145
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1814
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 5087
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 196
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 145
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1814
Składniki
Cebulę obrać, pokroić w półksiężyce i dusić z dodatkiem 1 łyżki masła. Rozpuścić kostkę rosołową w ok. 2 l wody.
Gdy cebula będzie miękka dodać ją do wywaru, następnie ucieramy mąkę pszenną (2łyżki) z masłem (1 łyżka, ewent. 2) aby delikatnie zagęścić zupę. Kiedy będzie już utarte dodajemy do wywaru. Następnie hartujemy (do osobnego naczynia wlewamy pół szklanki śmietany i ok. 3-4 chochli zupy) łączymy razem z zupą. Po zahartowaniu nie gotujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.