Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa cebulowa z grzanką"
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 190
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 190
Składniki
Cebule obierz, umyj. Wykrój z nich „piętki”, pokrój w piórka. W garnku rozpuść masło, wrzuć cebule, duś do miękkości, cały czas mieszając i pilnując, by się nie przypaliły. Wlej bulion, dodaj liść laurowy, ziele angielskie, przeciśnięty czosnek, sól, pieprz.
Duś na małym ogniu 20 minut. 10 minut przed końcem gotowania wlej wino. Gotuj kilka minut na dużym gazie, by alkohol wyparował. Zmniejsz gaz, gotuj 10 minut.
Pokrój bułkę, na patelni podgrzej grzanki z serem. Podawaj zupę z grzankami.
Czas: około 40 minut.Źródło: Dobry Tydzień