Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa chrzanowa jest idealna na czas Świąt Wielkanocnych. Jest pyszna, rozgrzewająca, pożywna. Zupa chrzanowa idealnie sprawdzi się też w każdej chłodniejszej porze roku. Jest to zupa, do której nie potrzebujemy wyszukanych i drogich składników. Zazwyczaj wszystkie potrzebne składniki posiadamy na co dzień w swojej kuchni. Zresztą sprawdźcie sami!
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 163
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 562
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1521
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 163
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 562
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1521
Składniki
Cebulę drobno kroimy i smażymy na oleju do lekkiego zeszklenia. Pod koniec dodajemy pokrojony w plasterki czosnek
Zagotowujemy bulion i dodajemy do niego cebulę z czosnkiem
Na tłuszczu po smażeniu cebuli smażymy marchewkę pokrojoną w półplasterki oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Podsmażamy przez kilka minut stale mieszając. Dodajemy do gotującego się bulionu. Gotujemy ok 30 minut, aż warzywa zmiękną
Po tym czasie do zupy dodajemy 3 łyżki tartego chrzanu. Zupę solimy i doprawiamy pieprzem
Dodajemy śmietanę i intensywnie mieszamy, aby śmietana się nie ścięła.
Na koniec doprawiamy majerankiem oraz dodajemy podsmażone na patelni plasterki kiełbasy
Zupę podajemy z jajkiem na twardo