Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dyniowo-pomidorowa zupa, słodkawa od dyni, kwaśna od pomidorów, pikantna od tajskich przypraw.....
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 120
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 34
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 22
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 44
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4497
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 120
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 34
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 22
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 44
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4497
Składniki
W garnku rozgrzać olej kokosowy, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulęi przeciśnięty przez praskę czosnek, smażyć do zeszklenia.
Do garnka włożyć pastę curry, trawę cytrynową i liście limonki kafir, zalać bulionem, dodać kawałki pieczonej dyni i pomidory. Gotować na średnim ogniu przez około 15-20 minut.
Ugotowaną zupę zblendować (usuwając wcześniej liście limonki i trawę cytrynową), dodać mleko kokosowe. Doprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z limonki. Podawać z kolendrą.