Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 56
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 54
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 46
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 56
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 54
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 46
Składniki
Pieczarki obrać, umyć i osuszyć. Pokroić.
W garnku zeszklić na maśle drobno posiekaną cebulę, następnie dodać pokrojone pieczarki i smażyć co chwilę mieszając, aż woda wyparuje.
Zalać bulionem i zagotować. Gotować przez około 10-15 minut na małym ogniu.
Dodać ubitą (spienioną) śmietankę, doprawić solą i pieprzem. Gotować jeszcze przez około 3 minuty na wolnym ogniu. Na koniec dodać posiekaną pietruszkę.
Podawać z makaronem kokardki. SMACZNEGO!