Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na aromatyczną, smakowitą i pożywną zupę grzybową z dodatkiem ziemniaków oraz owoców jałowca. Zupa swym smakiem i aromatem rozpieści nasze kubki smakowe oraz pozwoli nam poczuć najwspanialsze zapachy lasu :)
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 51
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 37
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 29
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 51
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 37
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 29
Składniki
Grzyby zalewamy zimną wodą i moczymy je przez noc, a następnego dnia gotujemy je w wodzie z namaczania przez około 30 minut, ściągając powstający "szum". Do wywaru grzybowego dodajemy bulion drobiowy, listek laurowy, owoce jałowca, szczyptę ziela angielskiego oraz czosnku i zagotowujemy.
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy do odpowiedniej miękkości. Pokrojoną cebulkę szklimy na maśle. Por kroimy w krążki, marchewkę, pietruszkę i seler w słupki i dodajemy do gotującego się bulionu z grzybami wraz z podsmażoną cebulką i przyprawami: koperkiem oraz majerankiem. Gdy warzywa i grzyby będą miękkie dodajemy do nich ugotowane ziemniaki, doprawiamy solą, sosem sojowym i pieprzem oraz zabielamy śmietaną. Całość ponownie zagotowujemy i gotowe :) Zupa świetnie sprawdzi się na wigilijnym stole, jedank wtedy przygotujmy ją na wywarze warzywnym ;) Życzę smacznego! :)