Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 111
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1760
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 62
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4823
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 111
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1760
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 62
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4823
Składniki
W dużym garnku rozgrzej smalec i smaż na nim pokrojone w kostkę cebule, aż ściemnieją. Mięso pokrój w kostkę i dodaj do cebuli. Podsmaż ze wszystkich stron. Posyp mieloną papryką, stale mieszając. Wlej bulion, dodaj przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek i papryczki chili pokrojone w plasterki. Gotuj przez 90 minut.
Kiedy mięso zmięknie, dolej wodę do zupy, by uzyskać potrzebną ilość i zagotuj. Obierz ziemniaki, pokrój w kostkę i włóż do zupy. Na patelni rozpuść masło, wsyp mąkę i usmaż jasną zasmażkę. Gdy ostygnie, dodaj do zupy i dokładnie wymieszaj, aby nie było grudek.
Zupę gotuj przez 15 minut, aż ziemniaki będą miękkie. Dopraw do smaku solą, pieprzem i świeżym majerankiem. Z chlebów zetnij czubki i wyżłób wnętrza. Wstaw razem z czubkami do piekarnika i zapiekaj przez 10 minut w temp. 190°C. Wlej zupę do ciepłych bochenków i podawaj.Źródło: Na żywo