Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa jarzynowa"
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 76
Cukinia faszerowana mielonym mięsem wieprzowym plus rozpływający się ser i id...
Odsłon: 40
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 76
Cukinia faszerowana mielonym mięsem wieprzowym plus rozpływający się ser i id...
Odsłon: 40
Składniki
Kapustę umyj, pokrój w cienkie paski. Do dużego garnka wlej olej, wrzuć kapustę, smaż chwilę. Dodaj seler i pietruszkę, smaż. Zalej litrem wrzątku, dodaj przyprawy, gotuj pod przykryciem 30 minut.
Dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę, gotuj 20 minut. Boczek pokrój w paski. Usmaż go na łyżce masła. Gdy warzywa w zupie będą miękkie, dodaj boczek z masłem. Gotuj jeszcze kilka minut.
Zupę możesz zagęścić łyżką mąki wymieszanej z trzema łyżkami wody. Zagotuj.
Czas przygotowania: około 40 minut.
Warzyw nie trzeba długo gotować – wystarczy 30 minut, by były miękkie. Aby ich smak był wyrazisty, wcześniej przysmaż je na oleju lub maśle.Źródło: Dobry Tydzień