Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalny przepis jest całkowicie wegetariański bo nie było w nim kiełbasy. Dodałam ją za którymś razem gdy wiedziałam, że ludzie którzy będą ją jeść są bardziej mięsożerni. Osobiście preferuję wersję bez mięsa, ale warto przetestować obydwa warianty.
Z domowego pieczywa tym razem polecam grahamki. Lekkie, smaczne bułeczki, któ...
Odsłon: 176
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 492
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 311
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4369
Z domowego pieczywa tym razem polecam grahamki. Lekkie, smaczne bułeczki, któ...
Odsłon: 176
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 492
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 311
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4369
Składniki
Ziemniaki pokroić w kostkę i obsmażyć w garnku z grubym dnem ok. 5 minut ciągle mieszając.
Dodać posiekaną cebulę i smażyć wszystko ok. 2 minut. Po tym czasie dodać czosnek pokrojony w plastry i smażyć wszystko aż do zeszklenia się cebuli, ciągle mieszając.
Ziemniaki z cebulą zalać bulionem. Dodać ziele i liście laurowe. Opcjonalnie dodać kiełbaskę pokrojoną w plasterki.
Dodać majeranek i poczekać aż smaki się przejdą. Wszystko gotować aż do momentu gdy ziemniaki będą miękkie.
Śmietanę zahartować gorącą zupą. Wlać do garnka. Wszystko doprawić sosem sojowym na słoność i pieprzem.