Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ok. 1 L zupy. Zupę można podawać z pieczywem lub grzankami.
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 69
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12031
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1198
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 38
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 43
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1047
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 69
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12031
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1198
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 38
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 43
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1047
Składniki
Czosnek i cebulę obieramy i kroimy. Ziemniaka obieramy i kroimy w grubą kostkę. W rondelku rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę. Chwilę podsmażamy, aż nabierze złotego koloru i wrzucamy czosnek. Po króciutkim podsmażeniu czosnku dodajemy ziemniaka oraz brokuły i brukselkę (bez rozmrażania). Dolewamy wodę lub bulion (nie polecam żadnych bulionów z kostki).
Gdy zupa się zagotuje zmniejszamy płomień i gotujemy ok. 20 min. Doprawiamy dość mocno pieprzem i gałką muszkatołową. Miksujemy zupę na gładki krem. Można zabielić jogurtem naturalnym, jeśli ktoś lubi.