Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa krem z pieczarek"
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 5158
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 202
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 145
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1822
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 5158
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 202
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 145
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1822
Składniki
Obrać ziemniaki, umyć, pokroić w kosteczkę. Oczyścić pieczarki, kilka sztuk (5-6 odłożyć), resztę pokroić na ćwiartki. Razem z ziemniakami wrzucić do gorącego bulionu i gotować około 20 minut. Dodać sól i świeżo zmielony pieprz. Następnie całość zmiksować na gładko.
Odłożone pieczarki pokroić w plasterki. Przysmażyć na złoto na łyżce masła. Z pozostałego masła i mąki zrobić jasną zasmażkę. Stale mieszając, powoli dolewać zmiksowaną zupę, a następnie śmietankę. Nie przerywając mieszania, zagotować.
Jeśli trzeba, doprawić, dodać tymianek. Rozlać do miseczek, do każdej włożyć po porcji usmażonych pieczarek.
Zupę podawać gorącą, do każdej porcji można dodać groszek ptysiowy i łyżkę kwaśnej, gęstej śmietany.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium