Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa krem z pomidorów"
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 138
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 176
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 138
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 176
Składniki
Pomidory sparzyć, obrać, usunąć pestki. Miąższ pokroić. Cebulę i czosnek posiekać, zeszklić na oliwie. Dołożyć pomidory i zioła. Dusić 20 minut. Dolać bulion, zmiksować. Wymieszać ze śmietaną, przyprawić.
Mąkę wymieszać z mlekiem, solą i jajkiem. Usmażyć naleśniki. Ciepłe posmarować sosem pesto. Zwinąć i ostudzić, pokroić w cienkie ruloniki. Zupę podgrzać, rozlać porcje, do każdej włożyć po kilka ślimaczków.
Każdą porcję zupy można posypać uprażonymi na patelni orzeszkami piniowymi lub tańszymi – włoskimi.Źródło: Twoje Imperium