Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna treściwa zupa pochodząca z kuchni meksykańskiej.
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 64
Jeżeli znudził Ci się klasyczny kurczak, koniecznie wypróbuj przepis na kurcz...
Odsłon: 94
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 126
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 68
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 834
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 64
Jeżeli znudził Ci się klasyczny kurczak, koniecznie wypróbuj przepis na kurcz...
Odsłon: 94
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 126
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 68
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 834
Składniki
Mięso kroimy w niedużą kostkę ,solimy i oprószamy pieprzem cayenne. Smażymy na rozgrzanym oleju ,zalewamy bulionem. Gotujemy do miękkości mięsa na wolnym ogniu z dodatkiem liścia laurowego ,ziela angielskiego i posiekanej papryczki chili. Następnie dodajemy pomidory wraz z zalewą ,osączoną z zalewy fasolę i kukurydzę oraz pokrojoną w paski paprykę. Gotujemy jeszcze 20 min. Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem.