Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka w przygotowaniu, syta i bardzo rozgrzewająca zupa musztardowa z kiełbasą, boczkiem i ziemniakami. Idealna na jesień i zimę.
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2591
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 136
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 279
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 429
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2591
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 136
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 279
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 429
Składniki
Kiełbasę kroimy w cienie półplasterki a boczek w kostkę. Por kroimy w pół krążki. Na patelni podsmażamy boczek i kiełbasę aż się przyrumienią i wytopi się tłuszczyk. Wtedy dodajemy pora i razem podsmażamy aż zmięknie. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Gotujemy w większej ilości osolonej wody do miękkości. Do ugotowanych ziemniaków dodajemy całą zawartość patelni i zagotowujemy. Śmietanę i musztardę roztrzepujemy w małej ilości zupy i wlewamy go garnka. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Całość gotujemy kilka minut. Smacznego :)