Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę pracochłonna jest,lecz efekt końcowy zachwyci. Polecam:)
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 140
Wykorzystujmy czereśnie póki są. ;) Proponuję łatwe w przygotowaniu omleciki...
Odsłon: 19
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 140
Wykorzystujmy czereśnie póki są. ;) Proponuję łatwe w przygotowaniu omleciki...
Odsłon: 19
Składniki
Żołądki oczyścić z tłuszczu i błon,zagotować przez 5min.wodę odlać. Dać do garnka i gotować do miękkości,około 1godz. Warzywa pokroić w kostkę,koperek posiekać. Ogórki i czosnek zetrzeć na grubych oczkach tarła ,dać do rondelka i smażyć na maśle,podlewając odrobiną wody by nie przypaliły się. Ziemniaki pokrojone w kostkę wraz z jarzynami dodać do ugotowanych żołądków,gotować wszystko do miękkości warzyw. Gdy warzywa są miękkie dodać podsmażane ogórki,koperek,śmietanę ,jogurt i przyprawy. Doprawić do własnego smaku.Jeśli zupa jest mało kwaśna dolać wodę spod ogórków. Smacznego życzę!