Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdecydowanie stwierdzić mogę, że ogórkowa jest moją drugą, zaraz po pomidorowej, ulubioną zupą. Wersja na żeberkach jest best ever! Oczywiście mięsiwo zostanie wykorzystane do kolejnego dania, które zapodam jutro. Zupkę polecam Arek Gie
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 23
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 103
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 97
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 23
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 103
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 97
Składniki
Mięso myjemy, zalewamy zimną wodą (2-2,5 litra). Dodajemy liście, ziele, pieprz ziarnisty i płaską łyżeczkę soli. Gotujemy bez przykrycia przez 1-1,5. Mięso wyjmujemy (przyda się do kolejnego dania), usuwamy szumowiny. Warzywa obieramy, marchew dodatkowo ścieramy na tarce do jarzyn, ziemniaki kroimy w kostkę. Wrzucamy do mięsnego wywaru, gotujemy do miękkości. Gdy warzywa będą już miękkie, dodajemy starte na dużych oczkach ogórki oraz rozgniecione ząbki czosnku. Gotujemy jeszcze 30 minut. Śmietanę łączymy z mąka i odrobiną wywaru z zupy. Wlewamy do całości, rozprowadzamy w zupie. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Gdyby zupa była mało wyrazista dolewamy odrobinę kwasu z ogórków. Podajemy z posiekanym koperkiem.