Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dawno nie jedliśmy ogórkowej, więc naszła nas wielka ochota. Wyszła bardzo smaczna i delikatna.
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 57
Jeżeli znudził Ci się klasyczny kurczak, koniecznie wypróbuj przepis na kurcz...
Odsłon: 83
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 113
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 63
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 832
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 57
Jeżeli znudził Ci się klasyczny kurczak, koniecznie wypróbuj przepis na kurcz...
Odsłon: 83
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 113
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 63
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 832
Składniki
Marchew obieramy, kroimy w półtalarki. Pietruszkę, seler i ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Warzywa przekładamy do garnka, podsmażamy na maśle ( 1 łyżeczka )i zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy 15 min, po czym dodajemy kaszę. Gotujemy do jej miękkości. Ogórki kroimy w półplasterki, podsmażamy 2-3 min na maśle ( 1 łyżeczka ), dodajemy do zupy i gotujemy 10 min. Opcjonalnie można dodać ½ szklanki kwasu z ogórków. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Zupę podajemy gorącą z posiekanym koperkiem.