Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa wieczorowa
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1456
Przepis dnia
Pieczone ziemniaki zapiekane z boczkiem i serem gorgonzola. To idealne danie...
Odsłon: 5074
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 4905
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 188
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1456
Przepis dnia
Pieczone ziemniaki zapiekane z boczkiem i serem gorgonzola. To idealne danie...
Odsłon: 5074
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 4905
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 188
Składniki
Szynkę kroimy w kostkę, obtaczamy w mące i smażyć na rozgrzanej patelni. Doprawić.Potem przekładamy do garnka i gotujemy w wodzie z listkiem laurowym. Wody tylko tyle żeby przykrywała mięso.
Marchewkę kroimy w plastry i dodajemy do gotujacej się szynki. Wlewamy już 1 l przecieru. Następnie podsmażamy pokrojone pieczarki z cebulką i również dodajemy do gara.
Dodajemy resztę przecierów i koncentrat. Dodajemy pokrojoną paprykę i ogórki kiszone, doprawiamy wedle smaku (zalecam dać ostrej papryki ️) tej zupie pasuje trochę ostrości Gotujemy jeszcze z godzinkę na małym ogniu.