Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 410
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1475
Przepis dnia
Pieczone ziemniaki zapiekane z boczkiem i serem gorgonzola. To idealne danie...
Odsłon: 5102
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 4932
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 410
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1475
Przepis dnia
Pieczone ziemniaki zapiekane z boczkiem i serem gorgonzola. To idealne danie...
Odsłon: 5102
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 4932
Składniki
Przebrany szczaw opłukać ,posiekać i dusić na maśle 8 min. Zalać bulionem i gotować 10 min. Mąkę dokładnie wymieszać z 4 łyżkami zimnej wody. Kiedy znikną grudki ,dodać 4 łyżki zupy ,wymieszać i wlać do reszty zupy. Gotować 5 min i połączyć ze śmietaną ,wcześniej rozbełtanej z paroma łyżkami zupy. Doprawić do smaku solą ,pieprzem oraz cukrem ,doprowadzić do wrzenia i podawać z pokrojonym w ćwiartki jajkiem.