Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z kilku zup, które często, podczas sezonu, goszczą na polskich stołach. Od zawsze jest kojarzona z letnim, wiejskim smakiem.
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 21
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 21
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2679
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1122
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 21
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 21
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2679
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1122
Składniki
Szczaw oczyszczamy, siekamy i podsmażamy na rozgrzanym maśle. Boczek kroimy w kostkę, wkładamy do garnka razem z pokrojonymi ziemniakami i marchewką. Dodajemy seler i pietruszkę, listki laurowe, ziele angielskie i pieprz ziarnisty. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień i gotujemy do miękkości marchewki i ziemniaków. Seler i pietruszkę wyjmujemy. Dodajemy szczaw. Zagotowujemy. Mąką mieszamy ze śmietaną, dodajemy chochlę zupy, dokładnie mieszamy, dodajemy do całości. Podgrzewamy na wolnym ogniu przez około 10 min. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem, opcjonalnie sokiem z cytryny (w zależności od preferencji). Podajemy z ugotowanym jajkiem.