Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 50
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 36
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 27
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 50
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 36
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 27
Składniki
2 opakowania szpinaku mrożonego rozdrobnionego 1 litr mleka; 2-3 kostki rosołowe; 3 ząbki czosnku przepuszczone przez praskę; 1 mała posiekana drobno cebulka; 20 dag boczku wędzonego; 2 łyżki zblanszowanej posiekanej w drobna kostkę świeżej papryki (do posypania) w różnych kolorach (poza zieloną) Zagotować mleko ze szpinakiem,dodać czosnek,kostki rosołowe,cebulę. Boczek pokroić w kostkę,zeskwarzyć (nie wysmażać) dodać do zupy. Gotować około 15 minut.Podać posypane krojoną w kostkę zblanszowaną papryką . Zmniejszając o połowę produkty można zrobić mniejsza ilość.