Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa wiśniowa znad Balatonu"
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 163
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 185
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 163
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 185
Składniki
Wiśnie przebierz, umyj i wydryluj. Włóż do garnka, posyp cukrem. Dodaj goździki oraz skórkę cytrynową. Wlej 3 szklanki wody i zagotuj.
Gdy woda zawrze, zmniejsz płomień, wyjmij goździki i skórkę z cytryny.
Mąkę rozrób w 1/2 szklance zimnej wody i wlej do zupy. Zagotuj i ostudź. Twaróg utrzyj ze śmietaną, migdałami, cukrem waniliowym oraz cukrem pudrem.
Z masy uformuj kluseczki. Zupę wlej do talerzy, włóż po kilka twarogowych łezek i posyp cynamonem.Źródło: Na żywo