Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa z kurczakiem, grzybami mun i warzywami. Orientalnego charakteru dodaje jej zielona pasta curry.
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 35
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 291
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 122
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 35
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 291
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 122
Składniki
Z kurczaka, warzyw i przypraw gotujemy wywar. Ja robiłam go w szybkowarze - od momentu złapania ciśnienia gotowałam 30 minut. Kurczak powinien ładnie odchodzić od kości. Wywar odcedzamy. Kurczaka, po lekkim ostudzeniu, obieramy i kroimy na nieduże kawałki. Grzyby mun zalewamy wrzątkiem, po 15 minutach odcedzamy i kroimy w paski. Jarmuż i paprykę kroimy na kawałki, a cebulę w piórka. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją. Do gorącego bulionu dodajemy pastę curry, grzyby mun, cebulę i paprykę. Gotujemy około 10 minut. Dodajemy kurczaka, kukurydzę i jarmuż, gotujemy jeszcze kilka minut. W razie potrzeby doprawiamy. Przed samym podaniem dodajemy makaron i mieszamy. Zupę podajemy posypaną sezamem.