Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa z młodej kapusty"
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 27
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 171
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 362
Chłopski garnek to kwintesencja polskiej kuchni, w którym używamy świeżych, l...
Odsłon: 151
Szukasz ciekawej, a zarazem tradycyjnej przekąski na imprezę rodzinną? Wyprób...
Odsłon: 136
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 27
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 171
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 362
Chłopski garnek to kwintesencja polskiej kuchni, w którym używamy świeżych, l...
Odsłon: 151
Szukasz ciekawej, a zarazem tradycyjnej przekąski na imprezę rodzinną? Wyprób...
Odsłon: 136
Składniki
Kapustę umyć, oczyścić, poszatkować. Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, pora pokroić w cienkie plasterki, marchewkę pokroić w kostkę, kiełbasę w plasterki.
W dużym garnku rozgrzać olej. Zeszklić na nim cebulę i czosnek, dodać kiełbasę i chwilę smażyć razem. Dodać marchew, pora i kapustę, całość poddusić ok. 10 minut, następnie wlać bulion i pokrojone w kostkę pomidory z puszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać tymianek i kminek. Gotować, aż wszystkie warzywa będą miękkie, ok. 40 minut. Podawać ze świeżym wiejskim chlebem.
ok. 55 minut
Do tego przepisu użyj mocno uwędzonej kiełbasy. Zamiast niej możesz wykorzystać skwarki z wędzonego boczku albo wędzonej słoniny.Źródło: Twoje Imperium