Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i sycąca zupa o pięknym zapachu wędzonki.
Przepis dnia
Z domowego pieczywa tym razem polecam grahamki. Lekkie, smaczne bułeczki, któ...
Odsłon: 384
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 318
Śniadaniowe bułeczki z nasionami to nie tylko pyszna, ale i zdrowa propozycja...
Odsłon: 184
Przepis dnia
Z domowego pieczywa tym razem polecam grahamki. Lekkie, smaczne bułeczki, któ...
Odsłon: 384
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 318
Śniadaniowe bułeczki z nasionami to nie tylko pyszna, ale i zdrowa propozycja...
Odsłon: 184
Składniki
Boczek kroimy w drobną kostkę, wrzucamy na suchy garnek i chwilę podsmażamy. Dodajemy 4 łyżki wody i dusimy pod przykryciem. Cebulę, marchew, pietruszkę, seler i ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do boczku. Całość zeszklić, stale mieszając. Wlewamy bulion, zagotowujemy i gotujemy na małym ogniu, aż warzywa zmiękną. Pod koniec doprawiamy do smaku solą, pieprzem, gałką i majerankiem. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki. Polecam!