Diana Polska-Pękala

Redakcję serwisu Smaker tworzy zespół doświadczonych dziennikarzy i specjalistów w dziedzinie gotowania, którzy każdego dnia dostarczają wam bieżące informacje z dotyczące kulinariów, zdrowych diet oraz żywieniowych nowinek. Poznaj Dianę Polską-Pękalę – dziennikarkę serwisu Smaker.pl

Dziennikarka serwisu Smaker.pl - Diana Polska-Pękala

Jestem absolwentką pierwszego stopnia Elektronicznego Przetwarzania Informacji na Uniwersytecie Jagiellońskim oraz drugiego stopnia Socjologii na Akademii Górniczo-Hutniczej. W trakcie studiów rozpoczęłam pracę w agencji reklamowej, w której zajmowałam się content marketingiem, copywritingiem, public relations oraz zarządzeniem stroną internetową i obsługą kanałów społecznościowych.

Kolejne doświadczenie zawodowe zdobyłam, pracując w startupie związanym z produkcją i sprzedażą diety pudełkowej w automatach vendingowych. Jako kierownik marketingu byłam odpowiedzialna za obsługę mediów społecznościowych, zarządzenie sklepem internetowym, współpracą z influencerami i agencjami reklamowymi. Oprócz tego zajmowałam się kontaktem z zewnętrzną firmą IT, która stworzyła dla nas aplikację do zakupu posiłków z automatów. Razem z podwykonawcą planowałam prace nad rozwojem produktu, tworzyłam opisy nowych funkcjonalności, nadzorowałam prace zespołu developerskiego i testowałam nowe funkcjonalności przed udostępnieniem ich do użytkowników. 

Od 2019 roku jestem członkiem zespołu Smaker, gdzie pracuje jako specjalista ds. produktu. Oprócz prac nad rozwojem aplikacji i serwisu zajmuje się również tworzeniem treści okołokulinarnych.  

Prywatnie moją największą pasją jest poznawanie nowych smaków, zapraszanie gości, gotowanie i pieczenie różnorakich słodkości dla bliskich. Oprócz kuchni uwielbiam spędzać czas przy maszynie, tworząc proste kreacje dla siebie i najmłodszych członków mojej rodziny.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz do mnie na adres: smaker@firma.interia.pl

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Kokosowa biała chmurka bez pieczenia

Delikatne ciasto kokosowe z wiśniami. Szybciutkie i proste w wykonaniu. Ideal...

Odsłon: 1245

15 min
20
Ciasta Sernik pistacjowy

Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...

Odsłon: 1134

60 min
5
Zupy Pomidorowa dla maturzysty

...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...

Odsłon: 379

15 min
14

Polecane artykuły

Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Podpłomyk z bobem i szparagami, sałatka z czosnkiem niedźwiedzim, muffinki pomarańczowe

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz będzie gościć w swojej kuchni zananą i lubianą aktorkę, Małgorzatę Sochę. Wspólnie przygotują pyszny podpłomyk z sezo...

2