Sylwia Cisowska

Redakcję serwisu Smaker tworzy zespół doświadczonych dziennikarzy i specjalistów w dziedzinie gotowania, którzy każdego dnia dostarczają wam bieżące informacje z dotyczące kulinariów, zdrowych diet oraz żywieniowych nowinek. Poznaj Sylwię Cisowską – kierowniczkę zespołu redakcyjnego serwisu Smaker.pl

Sylwia Cisowska - kierowniczka zespołu redakcyjnego Smaker.pl

Dziennikarstwem w różnych odsłonach zajmuję się przez całe zawodowe życie. Ukończyłam politologię oraz dziennikarstwo na Uniwersytecie Jagiellońskim. Od ponad 8 lat jestem związana z redakcją Smaker.pl, gdzie zajmuję się zarówno tworzeniem treści oraz kwestiami produktowymi, a od 2020 roku kieruję całością prac zespołu Smakera. Wcześniej pracowałam zarówno jako dziennikarz jak i copywriter. Stworzyłam niezliczoną ilość artykułów o tematyce kulinarnej oraz przetestowałam dla was tysiące przepisów, które prezentujemy w serwisie. Stale rozwijam swoją wiedzę, uczestnicząc w różnego rodzaju konferencjach, szkoleniach i warsztatach.

Gotowanie to moja ogromna pasja - zarówno zawodowa, jak i prywatna. Z czystym sumieniem przyznaję, że jestem food nerdem - zawsze trzymam rękę na pulsie, lubię wiedzieć co w kulinarnej trawie piszczy, a także nieustannie poszukuję nowinek i nieodkrytych smaków. Z tego powodu uwielbiam kuchnię Azji, chociaż równie wiele inspiracji znajduję w zapomnianej już klasyce kuchni polskiej. Namiętnie kolekcjonuję książki kucharskie. Gdy nie gotuję, najpewniej czytam o gotowaniu, a przynajmniej o nim myślę.

W wolnym czasie zajmuję się fotografią, planowaniem kolejnych podróży i nierówną walką z językiem włoskim. Mam słabość do filmów katastroficznych i gier planszowych.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz do mnie na adres: smaker@firma.interia.pl

Ostatnio komentowane przepisy

Przekąski Parówki w cieście francuskim

Prosta w przygotowaniu smaczna przekąska z ciasta francuskiego. Szybko się ro...

Odsłon: 75

30 min
3
Sałatki Sałatka z Jarmużem

CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...

Odsłon: 31

15 min
2

Polecane artykuły

Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Podpłomyk z bobem i szparagami, sałatka z czosnkiem niedźwiedzim, muffinki pomarańczowe

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz będzie gościć w swojej kuchni zananą i lubianą aktorkę, Małgorzatę Sochę. Wspólnie przygotują pyszny podpłomyk z sezo...

1
Informacje Od tygodni króluje w naszym domu. Najlepsze smarowidło do kanapek, dzieci je uwielbiają

Coraz więcej osób decyduje się na rezygnację z masła na rzecz zdrowszych smarowideł do chleba. Na kanapkach królują warzywne pasty z ciecierzycy, c...

3