Restaurant Week w Warszawie przez całe lato! Odkryj zwycięskie restauracje!

Popisowe menu w duchu zero-waste przez całe wakacje w Warszawie! W kilkunastu zwycięskich restauracjach Restaurant Week spróbować będzie można dań najczęściej ocenianych przez Gości Festiwalu jako doskonałe. Latem topowe warszawskie restauracje zapraszają na niepowtarzalne doświadczenia, które można już rezerwować w aplikacji i na stronie festiwalu.

Fot. materiały prasowe

90 tysięcy Gości, prawie 350 restauracji i kilkanaście z najwyższymi ocenami w Plebiscycie Gościa. Na fali ogromnego sukcesu kampanii #IDŹ! organizatorzy postanowili przedłużyć Festiwal do 31 sierpnia. W letniej odsłonie Restaurant Week weźmie udział kilkanaście zwycięskich warszawskich restauracji, w których będzie można spróbować dań najczęściej ocenianych przez Gości Festiwalu jako doskonałe.

- Warto odwiedzić te najlepsze restauracje, do których nie zdążyliśmy zajrzeć podczas Festiwalu - mówi Maciej Żakowski, jeden z organizatorów Restaurant Week - Dlatego przez całe lato w kilkunastu restauracjach w stolicy potrwa pierwsza w historii dogrywka, która wyłoni ostatecznego zwycięzcę Festiwalu. Przy okazji Goście będa mieli wreszcie szansę na odwiedzenie jeszcze większej liczby najlepszych restauracji! - dodaje.

W przedłużonej, letniej edycji Restaurant Week swój udział zadeklarowały: Aruba Sophisticated Ribs Bar, Basil&Lime, Bottega Napoli, Dos Tacos, Dzień i Noc Hala Mirowska, El Botellon, Gospoda Kwiaty Polskie, Meze by Teo Vafidis and Sons, Sambal Restauracja Indonezyjska, Stolica, Syreni Śpiew Konser i Winestone Warszawa Centrum.

W wakacyjnej edycji za pośrednictwem aplikacji https://app.rclb.pl i strony www.RestaurantWeek.pl Goście rezerwować będą zestaw składający się z przystawki, dania głównego i deseru w specjalnej, jeszcze niższej cenie 55 zł. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas letniego Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut. Festiwal pozostaje wierny filozofii #SzanujJedzenie. Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu przy dokonywaniu rezerwacji online, marnowana żywność w restauracjach ograniczona jest do minimum.

Festiwal potrwa do 31 sierpnia 2021 roku. Ciepłe, letnie wieczory, to doskonały moment na degustacje, poznawanie nowych miejsc oraz znakomitego, bestsellerowego menu. Nie czekaj - najlepsze stoliki szybko znikają!

Źródło: materiały prasowe

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
37
Ciasta Jabłecznik na biszkoptach

Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...

Odsłon: 24319

30 min
36

Polecane artykuły

Ewa gotuje Szybka i smaczna kuchnia Ewy Wachowicz

W kolejnym odcinku kultowego już programu „Ewa Gotuje”, aktorka Małgosia Socha, pod okiem prowadzącej, przygotowała szybkie i niezwykle smaczne pot...

2
Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0