Top 5 deserów, których spróbujesz podczas Festiwalu Fine Dining Week

Mus z fasoli Tonka z karmelizowaną gruszką, sernik owczy z kruszoną bezą z popiołem, ciasto pietruszkowe a może lody z tymiankiem? To tylko kilka z wielu wyjątkowych deserów, których można skosztować w trakcie trwającego Fine Dining Week.

Fot. materiały prasowe

Oryginalne, lekkie, słone - sami zdecydujcie, dla którego tym razem warto zgrzeszyć. Poniżej prezentujemy top 5 deserów, których koniecznie trzeba spróbować w tej edycji Festiwalu.
Jesienna edycja Fine Dining Week potrwa do 5 grudnia, z tej okazji specjalnie na Festiwal restauracje przygotowały unikalne menu #SpozaKarty. W cenie 139 zł (z Visa 30 zł rabatu), na wszystkich Gości czeka 5-daniowe, wyjątkowe menu oraz festiwalowy koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic Water. Słodkim zwieńczeniem uczty są desery, które w wielu przypadkach mogą Was zaskoczyć. Z festiwalowego menu wybraliśmy TOP 5 słodkich pozycji, które nie tylko dobrze się prezentują, ale także nieziemsko smakują! Sprawdźcie!

Quale - Łódź

W łódzkim Quale propozycją festiwalowego deseru jest mus z fasoli Tonka z karmelizowaną gruszką i prażynką orzechową. Więcej nie zdradzamy!

62 Bar & Restaurant - Poznań

Jeśli będziecie w Poznaniu koniecznie zajrzyjcie do 62 Bar & Restaurant. Szef Kuchni specjalnie na Festiwal przygotował dwie wersje menu. W opcji A czeka na Was sernik z owczego twarogu z czarnym czosnkiem, kruszoną bezą z popiołem, kremem cytrynowym oraz żelką kawową!

Dworek New Restaurant - Silesia (Bielsko-Biała)

Dworek New Restaurant zaprasza Gości na mleko migdałowe z kajmakiem, malinowym żelem, lodami z tymiankiem oraz ciastkiem owsianym. Kto się skusi?

Mercato - Trójmiasto (Gdańsk)

Gdańskie Mercato wszystkich miłośników nietuzinkowych słodkości zaprasza na petit four w postaci galaretki grejpfrut-lawenda oraz financiera pistacjowego!

Stara Wozownia - Pałac Mała Wieś - Warszawa

Późna jesień to zdecydowanie sezon na jabłka. Tych najlepszych, wprost z pałacowego sadu skosztujecie w festiwalowym menu Starej Wozowni!

Wszystkie propozycje festiwalowych restauracji oraz oferowane przez nie menu znajdują się na stronie www.FineDiningWeek.pl. Organizatorzy wraz z Szefami Kuchni z ponad siedemdziesięciu najwybitniejszych restauracji przewidują ogromne zainteresowanie Festiwalem. Szacuje się, że w wydarzeniu weźmie udział nawet 15 tysięcy Gości! Dlatego warto już dziś dokonać wcześniejszej rezerwacji, aby zapewnić sobie dostęp do najlepszych stolików i najbardziej pożądanych restauracji w festiwalowych miastach. Partnerem transakcyjnym festiwalu jest marka Visa, dzięki której Goście skorzystają z rabatu -30zł.

Źródło: materiały prasowe

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne Karkówka z grilla

Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.

Odsłon: 103

30 min
5
60 min
8

Polecane artykuły

Ewa gotuje Szybka i smaczna kuchnia Ewy Wachowicz

W kolejnym odcinku kultowego już programu „Ewa Gotuje”, aktorka Małgosia Socha, pod okiem prowadzącej, przygotowała szybkie i niezwykle smaczne pot...

2
Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0