Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieziemskie ciacho do kawy! Uwaga na pestki!
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 81
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5173
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 625
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 188
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 81
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5173
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 625
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 188
Składniki
Ciasto: Z maki, margaryny, cukru pudru, żółtek, proszku do pieczeni zagniatamy ciasto, dzielimy na dwie części. Jedna pieczemy bez dodatków a na drugą robimy bezę.
Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wykładamy na ciasto i posypujemy migdałami. Pieczemy do 35 minut.
Galaretka: Galaretki rozpuszczamy w wodzie i kompocie z wiśni. Odstawiamy do chłodnej dodajemy wydrylowane wiśnie i jak zacznie tężeć wykładamy na ciasto bez dodatków.
Śmietana: Śmietankę ubijamy i łączymy z letnią żelatyną rozpuszczoną we wrzątku. Wykładamy na galaretkę i przykrywamy ciastem z bezą dając migdały do góry.