Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki ze szpiankiem i pieczarkami
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 45
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 27
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 287
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 45
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 27
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 287
Składniki
Naleśniki: Składniki na naleśniki przełożyć do miski i zmiksować. Odstawić gotowe ciasto na 15 minut i po tym czasie usmażyć naleśniki. Farsz: Na oleju podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę, gdy zacznie się rumienić dodać pokrojone pieczarki. Podsmażamy do odparowania wody z pieczarek. Pod koniec smażenia dodajemy szpinak i czekamy aż zwiędnie, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i całość wymieszać. Odstawiamy do przestudzenia. Farsz nałożyć a naleśniki zwinąć w koperty lub rulony i obsmażyć na maśle lub oleju. Można rownież obtoczyć dodatkowo w jajku i bułce tartej. Smacznego! Podajemy z ulubionym sosem np. czosnkowym. Smacznego!