Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć natrzeć ulubionymi przyprawami usmażyć na oleju i żeberka gotowe. Polecam
głęboka patelnia, nóż, ręcznik papierowy, miseczka na marynatę,
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 221
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 937
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 182
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 221
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 937
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 182
Składniki
Składniki marynaty połączyć z olejem. Żeberka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym pokroić na kawałki, następnie natrzeć marynatą i odłożyć na 2 godziny w chłodne miejsce. Na patelni rozgrzać olej dodać pokrojoną cebulę oraz przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Podsmażyć do lekkiego zeszklenia. Włożyć przygotowane żeberka i smażyć do miękkości mięsa , aż mięso będzie odchodzić od kości, podlewając wodą i przewracając od czasu do czasu mięso. Z powstałego płynu przygotować sos. Smacznego
Żeberka podczas smażenia.