Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój domowy smalec to prosty przepis na pyszne smarowanie, jest to słonina pokrojona w drobną kostkę lub zmielona przez maszynkę , smalec oraz dodatek wędzonego boczku który wzbogaci smak smarowania , a aromatu dodają przyprawy takie jak majeranek , cebula i ząbki czosnku. Polecam
nóż, deska, rondel, łyżka,
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 99
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 67
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 57
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4782
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 99
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 67
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 57
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4782
Składniki
Słoninę oraz boczek pokroić w kostkę. Włożyć do garnka i wytapiać na małym ogniu aż powstaną skwarki. Dodać obraną, pokrojoną w kostkę cebulę, smażyć aż cebulka zrobi się złocista , dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, majeranek sól i pieprz do smaku. Dodać smalec i smażyć jeszcze chwilkę do całkowitego rozpuszczenia smalcu. Wymieszać i zdjąć z ognia, a gdy smalec przestygnie doprawić przyprawą w płynie do smaku. Przelać do słoiczków , do naczynia w jakim chcemy przechować smalec. Zakręcić słoiczki lub zamknąć przykryć naczynie i czekać do zastygnięcia smarowania. Jeżeli nie chcemy skwarków w smalcu , to możemy smalec przecedzić aby był bez skwarek chociaż u mnie uwielbiamy ze skwarkami. Smacznego
Przygotowanie słoniny i boczku.
Smalczyk po wytopieniu .